Vizitka

Rotary klub Nova Gorica
Industrijska cesta 1A
SI-5000 Nova Gorica

Distrikt: 1912 - Slovenija

Sprejem v RI: 25. april 1998

Arctur
natisni

Svečana podelitev donacij za OŠ Kozara Nova Gorica

datum: 19.06.2023

kategorija: Sporočila za javnost

V ponedeljek, 19.6.2023, je potekala svečana podelitev donacij OŠ Kozara Nova Gorica. Sredstva za donacijo so bila zbrana na 10. Goricatlonu, dobrodelnem teku ekip.

Ob podelitvi so učenci OŠ Kozara Nova Gorica ob budni spremljavi zavzetih učiteljev pripravili prisrčen program.

Najprej so se z vožnjo s poganjalčki predstavili otroci iz razvojnega oddelka, ki sicer »domujejo« v enoti novogoriškega vrtca Kekec. Učenci šole so se predstavili z vožnjo s skiroji, s katerimi so premagovali postavljen poligon in pri tem pokazali svoje gibalne spretnosti.

Učenci in delavci šole so pokazali še ostale rekvizite, ki so jih prejeli iz donacije – vrtna uta za shranjevanje nabavljenih rekvizitov, žoge, loparje in ostale pripomočke, ki spodbujajo učence in zaposlene k aktivnemu preživljanju prostega časa. 

Ravnatelj, gospod Edvard Vrabič, je poudaril, da je v času, ko vedno več dela opravimo sede, zelo pomembna vloga šole pri vzpodbujanju gibanja in razvijanja motoričnih sposobnosti pri učencih. Povedal je, da učence h gibanju vzpodbujajo pri urah športa in v času rekreativnih odmorov, saj se jim zdi zelo pomembno, da učenci razvijajo gibalne spretnosti in si krepijo zdravje z aktivnostmi na svežem zraku.

Hkrati se je še zahvalil Rotary klubu Nova Gorica, vsem donatorjem, tekačem in prostovoljcem, ki so se udeležili Goricatlona 2022 in s svojim prispevkom omogočili nabavo vseh rekvizitov.

Goricatlon_donacija_23 (1).jpgGoricatlon_donacija_23 (11).jpgGoricatlon_donacija_23 (12).jpgGoricatlon_donacija_23 (13).jpgGoricatlon_donacija_23 (2).jpgGoricatlon_donacija_23 (21).jpgGoricatlon_donacija_23 (22).jpgGoricatlon_donacija_23 (3).jpgGoricatlon_donacija_23 (5).jpg