Vizitka

Rotary klub Nova Gorica
Industrijska cesta 1A
SI-5000 Nova Gorica

Distrikt: 1912 - Slovenija

Sprejem v RI: 25. april 1998

Arctur
natisni

4000 evrov pomoči za Varstveno delovni center Nova Gorica

datum: 03.12.2011

kategorija: Sporočila za javnost

DSC_3734Na dobrodelnem dogodku na Dvorcu Zemono je 110 članov Rotary kluba Nova Gorica, predstavnikov primorskega gospodarstva in drugih uglednih osebnosti iz slovensko-italijanskega javnega življenja zbralo 4000 evrov pomoči za Varstveno delovni center Nova Gorica. Dogodek je zaznamoval tudi svojevrsten poklon slovenski gastronomiji. Vse svoje znanje in izkušnje so namreč v vrhunsko kulinarično doživetje združili predstavniki Dvorca Zemono, Vinske kleti Goriška Brda ter Hiše penin Medot, ki so s tem dejanjem želeli vzpodbuditi zbrane goste k donacijam in se tudi sami v dobro prejemnika donacije delno ali v celoti odrekli svojemu zaslužku.

DSC_3767»Zlasti v času hude globalne gospodarske krize, ki je prizadela vse sloje prebivalstva in institucije, se počutimo privilegirane, da lahko pomagamo po najboljših močeh. Zato smo v dobrodelnosti združili moči tako člani Rotary kluba Nova Gorica kot številni posamezniki iz celotne regije in zamejstva, odprli svoja srca in dokazali, da lahko z združenimi močmi dejavno prispevamo za boljši jutri. Vesel sem, da nam uspelo. Prepričan sem, da bo Varstveno delovni center Nova Gorica tudi z našim prispevkom uresničil marsikaterega izmed ambiciozno zastavljenih ciljev,« je ob izročitvi donacije dejal Rastislav Fakuč, predsednik Rotary kluba Nova Gorica.

DSC_3634»Za Varstveno delovni center Nova Gorica, ki ima status javnega socialno varstvenega zavoda, je donacija najlepši možni vstop v praznično obdobje. V obdobje, ki je za naše varovance velikokrat tisti čas, ko se spomnijo na svoje družine in na obdobje pred invalidnostjo. V zavodu se zato vsak dan znova trudimo, da bi bilo to obdobje čas veselja in pozitivnih misli. Prepričana sem, da bomo s podarjenimi finančnimi sredstvi pričarali nasmeh na obraz marsikaterega izmed naših varovancev in nadaljevali s številnimi projekti v prihodnjem letu. Iskrena hvala za pomoč,« je dodala Tea Leban, direktorica Varstveno delovnega centra Nova Gorica.

DSC_4298»Medsebojno sodelovanje ter povezovanje je ključ do uspeha. Prepričan sem, da smo lahko skupaj močnejši, zato se v klubu povezujemo tudi prek slovenskih meja in izmenjujemo izkušnje. Ambasadorji, ministri, podjetniki in številni ugledni gostje iz celotne Slovenije in tujine, ki so se udeležili prireditve, so dokaz, da dobrodelnost zares nima meja,« je dogodek povzel Igor Simčič, eden protagonistov prireditve in v Rotary klubu Nova Gorica odgovoren za mednarodno sodelovanje.


V imenu vseh obdarovancev se zahvaljujemo sponzorjem in donatorjem, ki so prispevali sredstva za uresničitev naših dobrodelnih projektov:


Esimit evolution


Xlab


Medot



SKB



Spin





Klet Brda








Adriatic logo








Arctur