Vizitka

Rotary klub Nova Gorica
Industrijska cesta 1A
SI-5000 Nova Gorica

Distrikt: 1912 - Slovenija

Sprejem v RI: 25. april 1998

Arctur
natisni

Skupno srečanje Rotary klubov Nova Gorica, Gorizia in Monfalcone Grado na Bledu

datum: 16.05.2010

kategorija: Sporočila za javnost

Po dolgotrajnih pripravah nam je končno tudi uspelo! Izvedli smo skupni izlet treh Rotary klubov: Nova Gorica, Gorizia in Monfalcone Grado, s sodelovanjem Rotaract kluba Nova Gorica. Že navsezgodaj zjutraj smo se zbrali na železniški postaji Nova Gorica in v lepem nedeljskem jutru odpotovali po Soški železnici na Bled. Dobro voljo smo stopnjevali že po prvih kilometrih, ko pa smo postregli z brioši in kuhanim pršutom, ki ga je prispevala restavracija Dam, so se usta razlezla v nasmeh tudi največjim zaspancem.

Bled nas je pričakal v vsej svoji lepoti. Vožnjo z vlakcem na grad in ogled muzeja je začinilo čudovito predavanje blejskega župana Janeza Fajfarja, ki je na duhovit način predstavil zgodovino domačega kraja.

Na skupnem kosilu je predsednik RC Nova Gorica poudaril, da je vzdrževanje prijateljstva med tremi obmejnimi klubi ključnega pomena, saj lahko le z sodelovanjem izboljšujemo kakovost življenja na obeh straneh meje. Predsednik RC Gorizia, Livio Clemente Piccinini in predsednik RC Monfalcone-Grado, Luciano Loricchio, sta se zahvalila za čudovito organizacijo in predlagala, da bi taka srečanja postala tradicionalna oblika druženja treh klubov.